Naslovna Kontakt Mapa stranica
Jadranska banka d.d. - Šibenik

O banci

Stranica prilagođena printeru
četvrtak, 21. veljača 2019.
Jadranska banka d.d. Šibenik je financijska ustanova duge tradicije u hrvatskom bankarskom sektoru. U 19 poslovnica, njenim uslugama koristi se 56 000 građana, te 3 600 pravnih osoba i obrtnika. Na hrvatskom tržištu sudjelujemo kao banka specijalizirana za usluge:
  1. poslovanja s građanstvom
  2. poslovanja s malim poduzetnicima i obrtnicima
  3. poslovanja s privrednim subjektima.
Banka je osnovana 17. travnja 1957. godine pod nazivom Komunalna banka Šibenik. U proteklih 59 godina više je puta bila transformirana i usklađivana sa zakonima koji su uređivali poslovno bankarstvo. Od 1989. godine djeluje kao Jadranska banka, dioničko društvo.

Tijekom svog dugogodišnjeg rada i postojanja zapaženo je doprinosila gospodarskom i društvenom razvoju grada Šibenika te cjelokupnog prostora Županije šibensko-kninske. Gotovo da nije bilo značajnijeg investicijskog projekta u čijoj realizaciji nije sudjelovala, počevši od izgradnje turističkih naselja, marina i lučica, industrijskih kapaciteta, pomorskog i kopnenog prometa, trgovine, pa sve do raznih kulturnih, sportskih i drugih infrastrukturnih objekata.Sukladno tomu, s pravom se smatra matičnom bankom ove Županije. Tu je ulogu posebno opravdala u najtežem razdoblju od osnutka, od 1991. do 1995. godine, kada je stvarana i uspostavljena suvremena hrvatska država. Poslujući na području teško stradalom u ratu, glavnu financijsku podršku gospodarskim subjektima i građanima pružala je isključivo ova Banka. Tako im omogućila opstanak u najtežim ali, pak, i najslavnijim trenucima hrvatske povijesti.

Sa 204 djelatnika i razgranatom mrežom od 16 poslovnica u Šibeniku i na širem području Županije šibensko-kninske te po jednom u Zagrebu i Splitu, obavlja sve kreditne i depozitne poslove kao i poslove platnog prometa za građane, poduzeća i druge pravne osobe.Banka obavlja sve kunske i devizno-valutne poslove u zemlji. Dobivanjem velikog deviznog ovlaštenja 1991. godine širi kreditno-garantne poslove i poslove platnog prometa s inozemstvom. Danas ima uspostavljene korespondentske veze s brojnim bankama diljem svijeta i otvorene devizne račune kod većih banaka u inozemstvu preko kojih obavlja najsloženije financijske operacije.

Uspostavljenom mrežom vlastitih bankomata, razvijenim kartičnim poslovanjem te uvođenjem elektroničkog poslovanja, kvalitetu pružanja usluga približila je najboljim bankarskim standardima.Poslujući u izuzetno nepovoljnom gospodarskom okruženju koje je dodatno opterećeno recesijom u posljednjih nekoliko godina, Banka sve teže udovoljava regulatornim zahtjevima u pogledu kapitalne adekvatnosti. Unatoč neispunjavanju regulatornih zahtjeva, Banka uspijeva zadržati dobru i stabilnu razinu likvidnosti, što je uz neosporno utvrđen javni značaj Banke, glavni razlog da je 09. listopada 2015.

Odlukom Uprave Državne agencije za sanaciju banaka i osiguranje štednih uloga otvoren postupak sanacije nad Bankom. Imenovana je Sanacijska Uprava koja u suglasnosti sa DAB-om poduzima sve potrebne radnje i sva potrebna sredstva kako bi se omogućilo nesmetano provođenje sanacijskog postupka u skladu sa Zakonom o sanaciji kreditnih institucija i investicijskih društava, a što je najvažnije, Banka nastavlja sa redovnim poslovanjem i za klijente nema nikakvih promjena. 

Kalkulator valuta
Tečajna lista
Kontakt | Mapa stranica | Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava Web | Anketa | Korisni linkovi | Impressum | Lokacije bankomata  
copyright © 2001 - 2019 Jadranska banka d.d. Šibenik
Sadržaj stranica je informativnog karaktera i ničim ne obvezuje Jadransku banku d.d. Šibenik
zadnja izmjena 21-02-2019
developed by lemax